Galéria

Fonatok

A bájos horgolt amigurumi figurák elvarázsoltak 2012 környékén. Nagyobbik lányommal voltam épp itthon, neki kezdtem el először a mosható pelenkáihoz gyapjúkülsőt kötni, majd jött a sapka készítés, aztán a mellény és pulóver. Minták keresgélése közben akadtam rá a horgolt/kötött játékokra, annyira megtetszettek, hogy neki is kezdtem elkészíteni az első figurát, ami nem volt a tökéletesség mintapéldánya, de én készítettem és büszke voltam rá.

Aztán egyre-másra néztem a mintákat, készítettem a figurákat, egyre szebben is sikerültek, és már annyian lettek, hogy eladó sorba kerültek, így mentek az óvoda/iskola adventi vásárára. Kezdtek megkeresni ismerősök is, hogy nekik is készítsek, és születtek szülinapi ajándéknak is szép számmal. 

Mára babákat készítek leginkább, saját tervek alapján, nagyon aprólékos kidolgozással, sok odafigyeléssel és gondossággal. Nem nagyüzemi mennyiségben készítem őket, és nem sorozatban, így ha megtetszik egy-egy darab, ne habozz a vásárlással, mert nem tudom megmondani mikor csinálok másikat, ugyanolyat pedig szinte biztosan nem fogsz kapni. 

Nézd meg a korábban készített figuráimról készült fényképeket, Ők már mind új otthonukban, szerető kezek között élnek! A képeket a rájuk való kattintással tudod nagyítani.